информация за Резово
географско разположение на Резово
история на Резово


Кратка туристическа информация за посетителите на Резово:
Ако сте тръгнали към красивото селце Резово, което се намира на самата граница с Турция, трябва да знаете, че отивате на тихо спокойно местенце скрито от шума на дискотеките и денонощни увеселителни заведения характерни за Черно море.
По красивия път, който минава буквално през гората може да откриете много скрити малки кейове с чиста морска вода и чист морски пясък. Ще забележите, колко рядко стъпва човешки крак по тези места. Голяма вероятност има да срещнете делфини и морски видри, а по пътя диви зайци.
За да влезете в село Резово, ще са ви нужни лични карти. Любезни граничари, ще ви спрат за кратка проверка и ще ви пожелаят приятно изкарване.
Когато видите табелка Резово и погледнете леко в дясно от пътя, за момент може да останете с впечатление, че сте в Република Турция. Турското знаме, което се вее на самата гранична линия, изглежда само на няколко метра от вас. Веднага ще забележите, че местните хора са изключително приятни и гостоприемни. След няколко дни прекарани в Резово, ще имате чувството, че всички от селото са ваши приятели.
В Резово има два хранителни магазина единия, от които е перфектно зареден. Има и три заведения за хранене - капанчета. В едното заведение готвят много вкусно и всичко става бързо. Приготвят най-вкусната рибена чорба, която някога сте опитвали.
По време на вашата спокойната Ви почивка ще се насладите на няколко много красиви места за плаж и къпане. Обърнете внимание колко чиста е морската вода. Има скали за скачане, а на река Резовска може да ловите риба. Ако харесвате подводния риболов, Резово е перфектното място за това.
Твърде вероятно е да нарушите границата неволно с плуване, но няма да имате никакви проблеми. Турските лодки много често го правят преминавайки по реката за да излязат в морето, тъй като в турската част има големи подводни камъни, което е опасно за перката на двигателя.
Много скоро след, като напуснете село Резово, ще започнете да правите планове за следващото ви завръщане на това изключително приятно, чисто и спокойно място.